Hjem Europa Hva er en italiensk Palio-banner?

Hva er en italiensk Palio-banner?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange tror på palio er en horserace. EN palio er faktisk et banner eller en klut som er verdsatt av vinneren av en konkurranse. EN palio Vanligvis vantes i et løp eller en konkurranse, ofte en hesteveddeløp, som i den berømte Palio av Siena.

Det mest berømte løp

Sienas palio Konkurransen holdes 2. juli og 16. august hvert år. I første løp, 10 av 17 contrade , distrikter, konkurrere. Hvert distrikt har sin egen jockey og en hest tildelt tilfeldig.

I august den andre 7 contrade løp sammen med 3 fra første løp. Ryttere løper rundt innsiden av Sienas sentrale torg, Piazza del Campo . Selve løpet varer bare 90 sekunder, men det er veldig farlig og spennende.

Selv om Sienas løp kan være den mest berømte, holder mange byer i Italia raser eller konkurranser blant deres distrikter. Det vinnende distriktet holder palio til neste konkurranse. En av de eldste palio hesteveddeløp finner sted i Ferrara og inkluderer parader og flagg kaster konkurranser over flere helger, som kulminerer i hesteveddeløp for palio. En annen av de eldste er Palio di San Rocco i Figline Valdarno , sa å være en av de første palio-konkurranser i Toscana. Palio-konkurranser inkluderer fem dager medeltidskonkurranser med rytmer, bueskyting og hesteveddeløp i løpet av den første uken i september.

Hesteveddeløp er vanlige, men løpene kan også være et fotløp, eselløp, båtløp eller vognkonkurranse.

Noen palio løp og konkurranser er enda mer uvanlige, for eksempel palio della rana , eller frosk race, holdt i Fermignano i det sentrale italienske Marche-området i april. Nær sjøen finner du roingskonkurranser som Palio del Golfo , et robust løp mellom de 13 maritime landsbyene som grenser til La Spezia-bukten, holdt den første søndagen i august i La Spezia.